Dagkaart

Handleiding (online) kaarten trekken/leggen
Trek hier Uw dag kaart https://www.catharinaweb.nl/tarot/index.htm

Wat is kaarten trekken/leggen?
Het leggen van kaarten op zich is niet “gevaarlijk”, in principe kan iedereen kaart leggen en de uitkomst van de legging is niet bindend maar geeft mogelijkheden en inzichten weer. Deze antwoorden en/of boodschappen komen van jouw Ziel het Goddelijke stuk van jou.
Maar alles valt en staat bij het bewust maken van jouw eigen keuzen waarbij je wel hulp kunt inschakelen zoals kaart trekken/leggen, maar het kan nooit zijn dat je keuze daarvan afhangt.
Keuzen maken doe je vanuit het denk vermogen van het hart (het moet goed voelen!!) waarbij er 2 mogelijkheden zijn, je maakt een keuze die naar het hart toe leidt of een keuze die je van het hart af leidt. Maar ook al heb je een keuze gemaakt die achteraf van het hart af blijkt te zijn dan is er in principe nog geen fout gemaakt hooguit een omweg, we zijn hier om te mogen leren!
Wanneer je bezig bent met je persoonlijke/spirituele ontwikkeling kan het fijn zijn om orakel/tarot kaarten te raadplegen. Orakel kaarten heb je in alle denkbare thema’s zoals diverse engelen orakels, sjamaan, vogelen, dieren, moederaarde, helende reis, bomen, elfen en schelpen kaarten en vast nog veel meer. De keuze is persoonlijk en kies dan ook het orakel wat goed voelt of wat je mooi vindt.
Tarot kaarten zijn niet hetzelfde als orakel kaarten. Op de orakel kaarten staat een tekst of er hoort een tekst bij en dat is dan de betekenis. Maar tarot kaarten kunnen op meerdere wijzen uitgelegd worden er zitten meer lagen in, ze geven complexere levens processen aan. Om goed met tarot kaarten te werken is een cursus/kennis aan bevolen.

Voordat je (online) kaarten gaat trekken zorg je dat je niet gestoord kunt worden en dat je je ontspant. Je kan mediteren vooraf maar als je dat niet kan of wilt adem dan een paar keer diep in en uit. En focus je gedachten precies op de vraag die je wilt stellen. Wanneer je teveel gedachten door elkaar hebt tijdens het kaart trekken werkt dat als communicatie ruis tussen jou en jouw Ziel die via de kaarten spreekt. Stel open vragen die betrekking hebben op jou zelf, een ja of nee antwoord is moeilijk. Er zijn ja-nee dilemmakaarten (niet op deze site) maar vergeet niet dat je zelf leert op een verantwoorde manier keuzen te maken die vanuit het hartcentrum gemaakt dienen te worden. Een keuze moet nogmaals goed voelen ondanks dat een keuze maken soms moeilijk en/of pijnlijk kan zijn.

Het verschil tussen online kaarten trekken en kaarten leggen is dat er bij online kaarten trekken nog meer concentratie nodig is er kan namelijk eerder communicatie ruis ontstaan. Bij kaarten leggen heb je de kaarten in je handen waardoor jou energie en dus de communicatie beter kan stromen.

Als je vragen stelt doe dat zo duidelijk mogelijk en accepteer het antwoord zoals het komt. Meerdere kaarten op een dezelfde vraag geeft verwarring en onduidelijkheid. In sommige gevallen is het antwoord niet te begrijpen en heb je het gevoel dat je geen antwoord op je vraag hebt gehad sta dan open voor het feit dat het kan zijn dat je je nu niet met die vraag moet bezig houden. Veel plezier met het online orakelen en moge het Licht en Vrede geven voor je.