Wat is meditatie?


Door het concentreren op de ademhaling kom je in een ander bewustzijnsniveau, wat bijvoorbeeld ook gebeurt als je gaat slapen.
Het ademhalingssysteem is de brug tussen lichaam en geest.

Er zijn verschillende meditatie- vormen zoals visualisatie, het zingen van mantra’s (Heilige klanken) en het leeg maken (loslaten) van gedachten. Mediteren kun je liggend, staand, zittend of lopend in stilte, met muziek, met klanken en/of eigen stemgebruik. Je kunt bijvoorbeeld mediteren op je chakra’s, op aarde energie (gronden/wortelen) of op Goddelijke energie/licht (Yin en Yang). Maar je kunt ook mediteren voor oplossingen van (lichamelijke/geestelijke) problemen en/of situaties, noem maar op “the sky is the limit” is hier een toepasselijke uitspraak.

Door te mediteren ga je steviger in jezelf zitten, leer je jezelf beter kennen, je gaat je beter voelen en daardoor weten wie je bent en wat je wilt. Met als gevolg dat we betere keuzen gaan maken in ons leven, die ons brengen waar we zijn moeten, je gaat meer in het Nu leven. Door af te stemmen op de Bron van Creatie en helende Kracht mag er healing plaatsvinden op emotioneel en lichamelijk vlak.

Dus kom gerust voor een Meditatie Licht Cirkel!